אירוע חד-פעמי לכבוד השקת הספר "קסם בית התה". הארוע יכלול הדגמה של טקס תה, קטעי נגינה והרצאות של טובי המרצים בתחום.
אסתטיקת ה'מא'
ד"ר אילנה זינגר בליין, אוצרת ראשית של מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית ומרצה לאסתטיקה ולאמנות יפנית.
ההרצאה תעסוק במושג 'מא' (ma; 間), ערך חשוב באסתטיקה היפנית, אשר לו ביטוי נרחב במוזיקה, באדריכלות, בקליגרפיה, בציור ועוד. משמעות הביטוי היא חלל או זמן שהוא אתנחתא אמנותית. מטרת אתנחתא זו לעורר את הצופה לחוויה בה הוא מכונן ברוחו את משמעות היצירה המוצגת לפניו ברמיזה.
בחללה של אדריכלות יפן
אריה קוץ, אדריכל, מרצה באוניברסיטת תל אביב ויו"ר אגודת הידידות ישראל-יפן.
ההרצאה תעמוד על מקורות תפיסת החלל היפנית העתיקה ועל השפעות הדאואיזם והבודהיזם עד להתגבשות תפיסת עולם יפנית ייחודית. ההרצאה תלווה בשפע תמונות של יצירות אדריכלות יפן משחר היותה ועד ימינו.
שלווה בקערית תה – הדגמת טקס תה יפני מסורתי
שיר מלר ימגוצ'י, אוצרת במוזיאון וילפריד ישראל לאמנות המזרח.
מבית התה ביפן ועד למודרניזם – בראי האמנות והאדריכלות
ד"ר עתליה קרני, אדריכלית, מרצה, מנחה פרויקטים וחוקרת בתחום יחסי הגומלין שבין מזרח למערב באדריכלות ובעיצוב, ובין אדריכלות יפנית לאדריכלות מודרנית במערב.
טקס התה הוא בשורשי התרבות היפנית. ההרצאה תעסוק בקווי הדמיון בין אדריכלות התה המסורתית ובין האדריכלות המודרנית באירופה בתחילת המאה העשרים, המשתקפים בעבודותיהם של גדולי האדריכלים במאה העשרים: לה קורבוזיה, ולטר גרופיוס ולודוויג מיס ון דר רוהה, וכן בתנועת 'דה סטיל' בהולנד וה'באוהאוס' בגרמניה. ההרצאה תעסוק גם באדריכלות התה היפנית בת זמננו, ובעבודתם של אדריכלים כטאדאו אנדו.
אתנחתא מוזיקלית, איילת קרני, מוזיקאית, מתמחה בביצוע מוזיקה בכלי נשיפה עתיקים. קטעים מודרניים לחלילית סולו בהשראת מוטיבים מן הטבע.