הרחצה באונסן ובסנטו (בתי מרחץ ציבוריים) ביפן, נחשבת לפעילות מרגיעת גוף ונפש, בעלת אופי אינטימי וקהילתי כאחד. כדרך חיים יפנית ארוכת שנים מלמדת הטבילה במים החמים על האחווה בין האדם לטבע ועל אחוות העירום בין אדם לרעהו.
בחלקה הראשון של ההרצאה נצלול אל המאפיינים ההיסטוריים, הדתיים, החברתיים, האסתטיים והאמנותיים של בתי המרחץ. נגלה מה יש ברחצה באמבט המשותף שמסב אושר לטובלים ומעורר השראה ליצירה.
בחלק השני נתוודע ליצירות קולנועיות אשר נותנות ביטוי לנוכחות הפיזית של בית המרחץ המייצרת קרבה, לנוכחותו הסמלית המרמזת על משמעויות אישיות וחברתיות ולהשפעתו על פעולותיהן של הדמויות.
מיטל לוין: בעלת תואר שני מהאוניברסיטה העברית בלימודי מזרח אסיה. מתמחה בחקר קולנוע יפני באוניברסיטת תל-אביב ועוסקת בהוראת תרבות יפן במסגרות מגוונות. התגוררה ביפן במשך כ- 5 שנים, במהלכן למדה במחלקה לתרבות יפן באוניברסיטת נגויה וחייתה בעיירה יאוצו במסגרת תכנית חילופי תרבות של ממשלת יפן. במסגרת תפקידה עסקה בהדרכה באיזור ובהיכל הזיכרון ע"ש סוגהארה – חסיד אומות העולם. דוברת, קוראת וכותבת יפנית רהוטה ובעלת נסיון עשיר בהדרכה בישראל ובחו"ל.