ב"תשוקה" (PASSION, 2008), סרט הגמר שלו בלימודי התואר השני, מתמקד המגוצ'י בקבוצת צעירים בשנות העשרים לחייהם. הוא מבקש להפנות את הזרקור לאי היציבות שעשויה לאפיין שנים אלו, כאשר הזהות האישית עדיין אינה מגובשת, צעירים נתקלים במכשולים ונדרשים להחלטות משמעותיות בנוגע לחייהם. זוג צעיר חוגג את חתונתו הקרובה במסיבה עם חברים. במהלך המסיבה מתגלה בטעות רומן שהיה לחתן בעבר. אולם, ההתכנסות המשותפת חושפת לא רק סיפור אהבה אסור אלא גם שלל מתחים בין החברים שעד כה הודחקו אל מתחת לפני השטח, וכן מעלה שאלות עמוקות לגבי החברות ביניהם, העתיד ומימוש עצמי. המגוצ'י אמנם היה יוצר צעיר בתחילת דרכו, אך זה לא מנע מהסרט להשתתף בפסטיבל TOKYO FILMeX, פסטיבל סרטים בינלאומי שיוסד בשנת 2000 על ידי חברת ההפקה בה שותף השחקן היפני טקשי קיטאנו (Takeshi Kitano). חשיבותו של הפסטיבל היא בנתינת במה לסרטים עצמאיים מרחבי אסיה.
האסון המשולש בטוהוקו במרץ 2011 חושף את הצד התיעודי בעבודתו כבימאי. האירוע הטראומטי השפיע עמוקות על המגוצ'י, ובראיונות עמו סיפר כי בער בו הדחף לתעד את סיפורם של הניצולים דרך המדיום הקולנועי. יחד עם הבימאי קואו סאקאי (Kō Sakai) הוא ביים טרילוגיית סרטי תעודה המבקשים למדוד את רעשי המשנה החברתיים שעדיין פוקדים את הקהילות המקומיות באזור האסון. עבודת הבימוי הייתה כרוכה בתיעוד הנזק העצום, תהליכי הניקוי והשיקום ובעיקר בראיונות עומק עם ניצולים שהתקיימו בין השנים 2011-2013 ועסקו בזיכרונותיהם, בסיפורי פולקלור ובהרהורים כלליים על החיים באזור טוהוקו. ההסתמכות על המסורת העשירה של סיפור סיפורים בעל פה מאפשרת לחקור את השותפות והדינמיקה שנוצרות במפגש בין דובר למאזין וממחישה כיצד סיפור בודד יכול להתקיים לנצח וכיצד הדמויות בו קמות לתחייה שוב ושוב באמצעות פעולת הסיפור. יתר על כן, הטרילוגיה מציעה את הסיפור שבעל פה כתהליך טרנספורמטיבי מעצים כאשר קולות שונים מספרים את אותו אירוע מזווית המבט הייחודית להם.
המגוצ'י סיפר כי העבודה על הטרילוגיה לימדה אותו להפחית בחשיבותם של תסריטים מוכנים לטובת תגובה אינטואיטיבית לאנשים שמולו ולמראות אליהם נחשף באזור טוהוקו. החוויה הזו הייתה משנת חיים עבורו והכניסה רעננות בלתי צפויה לעבודתו כבימאי: "למדתי להשתמש במצלמה בצורה נכונה, להבליט את כוחה של המציאות, לשים במרכז את האנשים והסיפורים האישיים שלהם, לתת להם לבטא את עצמם, למדתי להקשיב." המגוצ'י ושותפו שמו לב כי ככל שנפגשו עם המרואיינים מספר פעמים רב יותר, כך הושגו תוצאות טובות יותר במהלך הצילומים: המרואיינים היו רגועים יותר ונפתחו ביתר קלות: "נסכנו בהם תחושה שאיננו מעוניינים רק לשמוע על החוויות שלהם כקורבנות אלא קודם כל על החוויות שלהם כאינדיבידואלים בעלי סיפורי חיים עשירים ומערכות יחסים מעצבות. החשיפה האיטית, ההתמסרות השקטה, הן שהובילו ליצירת אינטימיות עמוקה ביננו, היוצרים והמרואיינים."
המגוצ'י סיפר כי את התובנות הללו הוא ממשיך לשלב גם בסרטיו העלילתיים, דרך יישום של עבודה איטית ומדורגת עם השחקנים בכל הקשור להבנה עמוקה של הדמויות שהם משחקים. שמו אכן נודע כבימאי המקדיש זמן רב לחזרות על הטקסטים ולצילומים במהלך עבודה על סרט. הוא שב ומדגיש שכאדם וכיוצר קולנוע פעולת ההקשבה היא פעולה אהובה עליו ותופסת מקום חשוב בחייו: "סיפורים של אנשים אחרים מותירים בי רשמים עמוקים והם שבים ועולים בתוכי בזמן עבודה על תסריט. ראיון אינו מסתכם באיסוף חומרים ובשאילת שאלות ישירה, שכן המרואיין עשוי לחוש שהוא נתון לתהליך לקיחה פולשני. כמראיין עליי לוודא שהאדם שמולי לא ירגיש שלקחתי ממנו משהו. מדובר ביצירת איזון עדין מאוד, בין הקשבה ללקיחה, איזון קשה להשגה."
הסרט "אינטימיות" (親密さ, 2013) נותן ביטוי לסימן היכר נוסף של המגוצ'י – סרטיו הארוכים. זהו סרט בן ארבע שעות המשלב בין בדיון לתעודה. הוא צולם במסגרת קורס למשחק בבית ספר לקולנוע כאשר הסטודנטים עצמם הם השחקנים. לסרט שלושה חלקים: החלק הראשון הוא הפקה בסגנון דוקומנטרי של מחזה; החלק השני הוא ההפקה המלאה של המחזה בפועל, כפי שהוא מוצג בפני קהל; החלק השלישי הוא האפילוג המתמקד בבימאי. המגוצ'י סיפר שהופתע מהעוצמות, מהאיכויות ומהעומק שהסטודנטים הביאו עמם לפרויקט. בשיחות הארוכות שניהלו הוא למד על האישיות שלהם, על החוויות ועל ההתמודדויות, ועבודה איטית משותפת זו יצרה אינטימיות בין הבימאי לשחקניו. עבור המגוצ'י, איכויות מסוימות של משחק, יכולות להופיע רק אחרי זמן ממושך ולכן לזמן יש חשיבות מכרעת במהלך עבודה על סרט.
הפריצה הבינלאומית הגיעה ב-2015 עם "האפי האוור" (ハッピーアワー) שהוקרן גם הוא בפסטיבל אקי נו. מדובר בדרמה באורך חמש שעות העוקבת אחר ארבע חברות בשנות השלושים לחייהן המתגוררות בקובה. לכאורה, כבנות מעמד הביניים, הן חיות את החיים שביקשו לעצמן, עד אשר הן מתכנסות למפגש שתייה, במהלכו נחשפים הסדקים שבחייהן. אחת מהחברות מגלה שהיא נמצאת בהליך גירושין, וגילוי זה מוביל את האחרות לחשוב לעומק על מציאות חייהן: משפחה, מערכות יחסים, זוגיות ועוד. ניואנסים רגשיים נחשפים בעדינות וכוחה של ידידות נשית עומדת למבחן. הסרט נוצר במהלך סדנת משחק לשחקנים חובבנים ורבים מהם השתתפו בסופו של דבר בסרט שקטף את פרס המשחק בפסטיבל לוקארנו – ארבע השחקניות הראשיות חלקו את פרס השחקנית הטובה ביותר. בהתאם לעבודה האיטית על סרטים דוקומנטריים, המגוצ'י עבד עם השחקניות על התסריט במשך שישה חודשים ולאחר מכן, מכיוון שכולן עבדו בעבודות נוספות, צילם את הסרט רק בסופי שבוע במשך שמונה חודשים נוספים. הוא שילב בין שימוש בתסריט כתוב לבין אלתור, כאשר האורך משווה לסרט תחושה של ריאליזם ומאפשר לצופים להכיר היטב את הדמויות ומצבן הרגשי. הסיפור אמנם בוחן לעומק ידידות נשית בוגרת והחוויות המורכבות שנשים חוות, אבל, הוא גם עוסק במידה רבה בנימוסי חברה יפניים: הדברים שחייבים להיאמר, הדברים שאי אפשר לומר, התנצלויות, והשיחות שיכולות לפרוח בחברה כל כך פורמלית.